rrh%20logo_stars%202

On Tour
Årets event - för dig som gillar Cash och Elvis!

Corporate%203

Rock'n'Roll Heaven finns även On Tour. Till att börja med koncentrerar vi turnésatsningen på två superstjärnor: Johnny Cash och Elvis Presley. Rock'n'Roll Heaven har tillgång till världsunika samlingar memorabilia av dessa två giganter: personliga tillhörigheter, kläder, prylar, instrument, skivor – samt en specialdesignad motorcykel som slår allt. Det intygar till och med Elvis musiker.

Vad gäller Cash så kan Rock'n'Roll Heaven visa upp en världsunik samling personliga tillhörigheter: handskrivna sångtexter, boots, klädesplagg, instrument och mycket mycket annat. Allt smakfullt presenterat i montrar.

Corporate%201

Den delen av utställningen kommer att presenteras av Lasse Lindfors som var personlig vän med Johnny Cash under mer än tjugo år. Cash och hans fru June Carter har till och med varit hemma hos Lasse och hans dåvarande fru Gunnel på middag i Åby utanför Norrköping. Det finns bildbevis! Lasse har förstås också gästat paret Cash utanför Nashville.
Lasse vet allt om mannen i svart och kan berätta fascinerande och underhållande stories ni aldrig hört förut. Han är också medförfattare till boken ”Hello Sweden, I´m Johnny Cash”, tyvärr slutsåld sen länge. Men med lite tur finns en ny upplaga redo till utställningen!
Om Elvis Presley kommer Börje Lundberg att berätta. Börje är en av få svenskar som faktiskt träffat Elvis personligen (bildbevis finns här också). Det hände i Las Vegas i augusti 1973. Om det och mycket annat kan Börje målande beskriva. Några av er kanske har läst hans bok ”Elvis – kung av Sverige”, tyvärr också den slutsåld sen många år. Men vi söker med ljus och lykta i olika lager och kanske lyckas Börje få med sig de allra sista exemplaren av denna fantastiska bok till Rättvik. Först till kvarn!
Börje blev Elvisbiten på allvar i samband med filmen ”Ung man med gitarr”. Låtar som ”Mean Woman Blues” och ”Got A Lot O´Livin´ To Do” kom att förändra hans liv. Tack vare Elvis har Börje också fått kontakt med andra seriösa samlare, som till exempel Micael Ahlman, initiativtagaren till hela det här projektet.
Elvis-rariteter i mängder kommer att visas upp när Rock'n'Roll Heaven är på turné. En riktig godbit är en specialdesignad motorcykel som garanterat slår allt. Vi ska inte avslöja mer här, men Elvis musiker blev alldeles betagna när de fick se hojen på nära håll härom sistens. Givetvis har de signerat den också!
John Boija har kunskaper om legendariska Sun Records som ingen annan. Han är erkänd världsauktoritet på ämnet och hans suveräna samling kan få vem som helst att bli grön av avund. John ska berätta om hur han fascinerades av det lilla skivbolaget i Memphis, vilka enastående kontakter han knutit och vilka plattor som står högst i kurs. På köpet har han blivit Elvis-expert.

Mycket att titta på, mycket att lyssna på. Välkomna!

Rock’n’Roll Heaven, Stockholm, SWEDEN
e-mail: Rock’n’Roll Heaven

Copyright © 2014-2021 Rock’n'Roll Heaven. All Rights reserved.